Vår Historia

FRÅN DEN LILLA SALAMIFABRIKEN I ÖSTERSUND

Grilstad har över 60 års erfarenhet av tillverkning av högkvalitativa lufttorkade köttprodukter. Grilstad AB tillverkar salami, lufttorkad skinka och ölkorv i Östersund enligt recept med långa traditioner. Köttet till salamin och ölkorven mals, vi tillsätter våra unika kryddblandningar och vår egen mjölksyrabakteriekultur. Korvarna kallröks sedan i flera dygn och ger korven dess karakteristiska lukt, smak och konsistens. Därefter torkas korvarna i upp till tre veckor innan de skivas och förpackas i delikata 80-100 g förpackningar med smakfull design.

RÅVAROR
För att få de bästa lufttorkade produkterna väljer vi alltid råvaror av hög kvalitet.
Till våra lufttorkade skinkor använder vi endast svensk skinka av helmuskel.
Köttråvaran till vår salami består av nötkött, fläskkött samt fårkött/lammkött och har svenskt ursprung och är märkt med Kött från Sverige.
I våra storpack - 200g Guld- och Jubelsalami, kan det förekomma att vi använder kött från EU. Detta finns då märkt på förpackningen och är inte märkt med Kött från Sverige.

Märket Kött från Sverige
Alla våra produkter som endast innehåller svenskt kött är märkta med märket Kött från Sverige.
Märket Kött från Sverige är den nya ursprungsmärkningen för svensk- producerat kött och charkuterier. Märket används både på helt kött och charkuterier, som korv med exempelvis nöt, gris, lamm, får, ren, älg, vildsvin och hjort, om varan uppfyller kriterierna.

  • Alla djur är födda, uppfödda och slaktade i Sverige
  • All förädling samt packning har gjorts i Sverige
  • Kött-, ägg-, fisk-, skaldjurs-, fågel- och mjölk- råvara är alltid 100 % svenskt, även i sammansatta produkter som korv eller leverpastej.
  Ladda ner vår folder om samhällsansvar.